[hfe_template id='1639']

Quote
OID

Wat is automatic Linkedin lead generation?

Steeds meer B2B bedrijven genereren automatisch leads via LinkedIn. Ook op de recruitmentmarkt zien we dat veel bedrijven de zoektocht naar opdrachtgevers en kandidaten automatiseren. Logisch, want met meer dan 8 miljoen aanwezige professionals in Nederland is de kans groot dat hier nieuwe business, kandidaten of opdrachtgevers tussen zitten. Daarnaast zorgt het automatiseren ervoor dat je minder moeite doet, terwijl je juist meer mensen bereikt.

Wat is Linkedin lead generation?

Even opfrissen; het genereren van leads via LinkedIn. Zoals gezegd heeft LinkedIn in Nederland alleen al 8 miljoen gebruikers, en dit aantal blijft maar groeien. Hierdoor is het logisch dat meer en meer bedrijven inzien dat ze hun product of service kunnen aanbieden via LinkedIn. Het mooie aan LinkedIn is dat, als je weet aan welk bedrijf jij je service wilt aanbieden, je direct de persoon met de juiste functie kan benaderen. Scheelt weer een belletje naar de receptie die jou niet wilt doorverbinden.

Wat automatiseer je?

Het zoeken en benaderen van leads via LinkedIn kan tegenwoordig volledig automatisch. Waar veel mensen in de beginjaren van LinkedIn één voor één potentiële leads zochten en ze daarna één voor één een berichtje stuurden, zie je nu dat organisaties dit uitbesteden aan experts die dit proces automatiseren.

Het automatiseren valt op te delen in 3 stappen: het zoeken van de doelgroep, het benaderen van de doelgroep en het koppelen van de leads met je CRM.

Zoeken van de doelgroep:

Met het LinkedIn-product SalesNavigator kun je een relevante doelgroep samenstellen die interessant is voor jou om te benaderen. Hierbij is het mogelijk om je zoekopdracht heel specifiek te maken, door bijvoorbeeld te zoeken op bedrijfsgrootte, branche, functietitel en senioriteit niveau. Op deze manier krijg je in één keer een lijst met interessante LinkedIn-profielen. 

Benaderen van de doelgroep:

Als je een goede doelgroep hebt samengesteld is het tijd om deze mensen te gaan benaderen. En gelukkig hoeft dat nu niet meer berichtje voor berichtje. Nieuwe ontwikkelingen zorgden er namelijk voor dat het benaderen helemaal automatisch kan. Zo is het nu mogelijk om tot wel 75 connectieverzoeken per dag versturen. Zodra deze connectieverzoeken zijn geaccepteerd kun je daarna een of twee follow-ups sturen om een afspraak te realiseren.

Koppeling met je CRM-systeem:

De service van TheRecruitBoosters. zorgt ervoor dat de mensen die jouw bericht interessant vinden direct in jouw eigen CRM-systeem geplaatst worden.  Hierdoor is het niet nodig om de leads zelf te plaatsen in het CRM-systeem van jouw organisatie, en heb je meteen een duidelijk overzicht.

Waarom automatiseren?

✓ Meer tijd over voor andere (belangrijke) zaken.

✓ Meer focus op het opvolgen van de afspraak, i.p.v. het maken van de afspraak.

✓ Je maakt relevante connecties, die ook voor het delen van content interessant zijn.

✓ Een groter bereik en dus een grotere kans op het bereiken van goede leads.

 
 

 

 

BENieuwd hoe we dit voor andere klanten deden?

HOE Zo Zorg 300% meer kandidaten wist te plaatsen.

"Zonder moeite kreeg ik in korte tijd ongekend veel goeie kandidaten binnen"

Ook intressant

Een boost nodig?

We leren jou en je organisatie graag beter kennen. Plan direct een gesprek in met een van onze Boosters, dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

[hfe_template id='1732']