Quote
OID

Waarom is Linkedin ideaal voor het vinden van kandidaten én opdrachtgevers? - 3 redenen

645 miljoen profielen, 250 miljoen actieve (dagelijkse) gebruikers en nu ook 8 miljoen gebruikers in Nederland; LinkedIn is populairder dan ooit. Velen gebruiken het voor het opbouwen, bijhouden en vergroten van een zakelijk netwerk. Maar dat is dus niet het enige wat je met dit sociale platform kan.

De meeste recruitmentbureaus weten al dat LinkedIn perfect geschikt voor het vinden van kandidaten. Maar wat minder bureaus weten, is dat LinkedIn ook ideaal is voor het vinden van opdrachtgevers. Hieronder volgen drie redenen om je voor eens en voor altijd te overtuigen.

1. Iedereen zit op LinkedIn, ook jouw potentiële opdrachtgevers.

De eerder genoemde getallen spreken eigenlijk al voor zich: bijna de gehele Nederlandse beroepsbevolking heeft een profiel op LinkedIn. Dus ook jouw potentiële opdrachtgevers.

Waar jouw organisatie nu misschien al Recruiter Lite gebruikt voor het zoeken van geschikte kandidaten, is het net zo eenvoudig om LinkedIn’s tool Sales Navigator te gebruiken voor het zoeken van geschikte opdrachtgevers.

Via deze tool kun je al je voorkeuren aangeven voor zowel het bedrijf, als de persoon die je graag wilt benaderen. Zo kun je een nauwkeurige, kwalitatieve doelgroep samenstellen vol met potentiële opdrachtgevers.

Hieronder zie je welke voorkeuren je kunt aangeven in Sales Navigator:

2. Nooit meer koud bellen.

Als je eenmaal de juiste persoon bij de juiste organisatie hebt gevonden, is het tijd om deze potentiële opdrachtgever te benaderen. Helaas zien we nog steeds vaak dat mensen dit doen door koud te bellen. Dapper, maar meestal niet zo effectief. En dankzij LinkedIn hoeft dat dus niet meer.

Waar je potentiële kandidaten misschien al een berichtje stuurde via LinkedIn om bijvoorbeeld meer te weten te komen over hun ambities, kun je dit net zo goed doen bij potentiële opdrachtgevers. Door eerst een connectieverzoek te sturen met een leuk, kort berichtje, is het eerste contact tussen jou en de opdrachtgever al gelegd.

Stuur je vervolgens nog een bericht waarin je kort uitlegt wat jij precies doet en waarom je contact zoekt, ‘kennen’ jullie elkaar nog beter! Als jullie dan uiteindelijk met elkaar bellen, dan voelt het helemaal niet meer als ‘koud’. Voor jou prettiger, maar voor je potentiële opdrachtgever natuurlijk ook.

3. Automatiseren kun je leren.

LinkedIn zorgt er dus voor dat je opdrachtgevers en kandidaten makkelijk zoekt en laagdrempelig benadert. Dat is mooi, alleen heel snel gaat het niet als je deze mensen een voor een een berichtje stuurt.

Gelukkig zijn er nu bedrijven die het zoeken en benaderen van opdrachtgevers en kandidaten voor jou kunnen automatiseren. Hierdoor kun je maandelijks tot wel 1000-1500 potentiële opdrachtgevers en kandidaten benaderen. Zo vergroot je de kans dat je iemand benadert die geïnteresseerd is in jouw diensten, en bespaar je kostbare tijd.

Benieuwd hoe dat precies werkt? Lees hier meer over op https://therecruitboosters.com/hoe-werkt-het

Ook intressant

Een boost nodig?

We leren jou en je organisatie graag beter kennen. Plan direct een gesprek in met een van onze Boosters, dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.